BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

РТ: Мање од 50 одсто демократа жели да се Бајден кандидује 2024 - анкета

РТ: Мање од 50 одсто демократа жели да се Бајден кандидује 2024 - анкета
23.04.2023. год.
Међутим, већина присталица странке ће ипак подржати 80-годишњака ако буде номинован за председничку трку



 Мање од 50 одсто демократа верује да би Џо Бајден требало да се кандидује за Овалну собу за други мандат, показала је нова анкета. Међутим, већина демократских испитаника рекла је да би и даље подржала актуелног председника ако буде номинован за председничку трку 2024.


Асошиејтед прес је у петак објавио резултате истраживања које је спровео међу 1.230 одраслих у периоду од 13. до 17. априла.

Само 47 одсто демократских бирача рекло је да жели да се Бајден поново кандидује за председника, при чему је тај број знатно мањи међу млађом демографијом. Само 25 одсто испитаника демократа млађих од 45 година би га дефинитивно подржало, пренео је АП.

Међутим, око 81 одсто демократа је рекло да би бар вероватно гласало за Бајдена ако би он добио номинацију. Према истраживању, док 78 одсто демократа одобрава председников учинак, ова бројка је само 42 одсто међу општом популацијом.

Укупно 56 одсто Американаца рекло је да вероватно неће подржати Бајдена на општим изборима, показало је истраживање, док само 26 одсто жели да се актуелни председник кандидује за други мандат.

Бајденово поодмакло доба – имао би 82 године на дан избора 2024. и 86 на крају хипотетичког другог мандата – међу главним је проблемима које су демократе изразиле у анкети.

Једна испитаница је признала да, иако јој се свиђа Бајден и оно што је постигао током свог мандата, „он је тако стар“.

Други је изразио забринутост да председнику можда „недостаје ажурно знање о томе шта треба да се уради“.

Бајден је већ најстарији председник у историји САД.

Обраћајући се новинарима прошлог петка током посете Ирској, Бајден је рекао: „Рекао сам вам да је мој план да се поново кандидујем“, додајући да је „већ направио ту рачуницу“. Демократа је обећао да ће то "објавити релативно брзо".

У свом извештају у петак, АП, позивајући се на анонимне изворе, тврди да би председник то могао да уради у уторак, 25. априла - четири године од дана када је ушао у трку 2020.

Лекар Беле куће Кевин О’Конор прогласио је Бајдена „способним за дужност“ после низа медицинских тестова још у фебруару.

Ако званично објави своју кандидатуру, врло је вероватно да ће се Бајден поново суочити са републиканцем Доналдом Трампом 2024. Бивши председник се придружио трци за републиканску номинацију прошлог новембра.


Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал - https://t.me/vostokvesti



  • Извор
  • Танјуг
  • Фото: AFP / Drew Angerer/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Кијев би се обавезао на неутрални статус и добио међународне безбедносне гаранције, према нацрту споразума


Москви је доста непријатељског става Европе, изјавио је Дмитриј Песков

Амерички државни секретар Антони Блинкен данас се, у оквиру посете Кини, састао са министром спољних послова Ванг Јијем и кинеским председником Си Ђинпингом. Једна од тачака дневног реда била...


Снаге Кијева су „надмашене“ од стране Русије због пада западне помоћи, изјавио је шеф војног блока предвођеног САД

Москва би изгубила у рату са Западом, тврди пољски министар спољних послова Радослав Сикорски


Систем вредности који доминира Западом је „донео хаос“, сматра мађарски премијер


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА